Expoziția Imaginației – joacă, imaginație si exprimare creativă

Unul dintre proiectele dedicate copiilor, care își propune petrecerea unui timp de calitate și dezvoltarea abilităților personale ale acestora prin joaca alături de frați, prieteni, colegi de școală și părinți este Expoziția Imaginației, o expoziție despre și pentru copiii pasionați de cărămizile LEGO®. Cărămizile LEGO® sunt jucăriile cu posibilități infinite de joacă, care lasă liberă creativitatea copiilor, iar instrumentele de robotică îi ajută să își pună în mișcare ideile și să experimenteze posibilitățile tehnice. 

Tematica din acest an, Reimaginarea Folclorului, îi provoacă pe copii să descopere tradițiile românești și să exprime creativ modul în care văd ei integrarea acestuia în perioada în care trăim. Pot explora atât istoria, cu elementele ei tradiționale, cât și viitorul, prin detalii de tehnologie, robotică sau prin intermediul personajelor SF. Necesitatea și scopul acesteia este și de a le oferi libertate în formarea noului folclor. 

Copiii cu vârste între 6 - 13 ani, talentați și pasionați de cărămizile LEGO®, pot forma echipe de 3 - 5 membri, până pe data de 31 martie. Aceștia trebuie să formeze echipe, să se joace împreună și să se exprime creativ. Rolul părinților sau al cadrelor didactice care le sunt coordonatori este foarte important în susținerea emoțională și practică a copiilor, pentru implementarea ideilor lor și totodată pentru ghidarea pe tematica aleasă. 

După realizarea construcției în proporție de 70%, copiii trebuie să se înscrie pe site cu un video prin care își prezintă lucrarea. Această etapă îi va ajuta în antrenarea abilităților de prezentare și de vorbit în public. Exprimarea creativă, prin viu grai și vizuală, prin construcție va îmbraca conceptul și ideile copiilor. 

Echipele care vor fi selectate în etapa expozițională vor avea ocazia să își prezinte mai pe larg creația, atât către public cât și către jurații care vor alege câștigătorii celor trei categorii de premii: Premiul Creativității (board games) oferit de Cărturești, Premiul Inovației (Tablete iPad Air) și Marele Premiu (o excursie pentru toată echipa la LEGOLAND® Germania), oferit de Tui Travel.

Publicul va putea vota online clipul preferat, iar cea mai votată echipă va câștiga Premiul Publicului (Camere video Sony), pemiu oferit de Media Galaxy.

Întreaga experiență a Expoziției Imaginației are la bază joaca în grup, exprimarea creativă, cunoașterea unor informații noi și prezentarea către un public. Este o minunată ocazie prin care te poți juca și exprima alături de copilul tău. Este un proiect dedicat prieteniei, jocului, copiilor creativi și pasionați de cărămizile LEGO® și robotică.

Te invităm să participi și tu, alături de copilul tău! Mai multe informații despre Expoziția Imaginației 2017 găsești aici.